Nemačka: Uhapšen izbeglica koji je znao za napad u Parizu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Uhapšen izbeglica koji je znao za napad u Parizu

Nemačke vlasti su danas saopštile da je u toj zemlji uhapšen jedan tražilac azila iz Alžira, koji je navodno rekao drugim izbeglicama početkom prošle nedelje da će se u Parizu dogoditi bombaški napadi.

"On je navodno pre desetak dana, u nedelju ili ponedeljak, rekao drugim izbeglicama da će bomba ili bombe eksplodirati u Parizu četiri dana kasnije, u prošli petak", rekao je za agenciju AFP nemački državni tužilac Verner Volf.

Bombaši-samoubice i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napadači naoružani automatskim oružjem su u petak veče izvršili više istovremenih napada na nekoliko lokacija u centru Pariza, pri čemu je poginulo 129, a povređeno više od 350 ljudi.

Nemačko tužilaštvo sada pokušava da utvrdi da li je 39-godišnji Alžirac, uhapšen u subotu u centru za azilante u Arnsbergu kriv zato što vlastima nije prijavio saznanje da će doći do krivičnog dela i da li je uopšte znao da će se napadi u Parizu dogoditi.

Holandija: U opširnoj operaciji uhapšeno dvoje ljudi

Holandska policija uhapsila je, u operaciji u južnoj pokrajini Limburg u blizini belgijske granice dvoje ljudi, objavili su mediji.

Video snimci prikazuju najmanje 10 policijskih vozila u blizini grada Susterena, kao i policijski helikopter koji nadleće tu oblast.

Prema rečima svedoka, policija je upotrebila i uređaj za detektovanje eksploziva, a od jednog od uhapšenih zatraženo je da skine odeću.

U Holandiji su pojačane mere bezbednosti, posle terorističkih napada u Parizu, ali ovo hapšenje nije dovedeno u vezu s njima, preneo je AFP.

U Turskoj uhapšeno nekoliko islamista koji su razmenjivali poruke s napadačima u Parizu

Turske vlasti uhapsile su nekoliko osoba za koje se sumnja da su u Islamskoj državi, a koje su razmenjivale poruke s napadačima u Parizu, izjavili su turski zvaničnici.

Bezbednosni zvaničnk je rekao da je među uhapšenima čovek za kojeg se veruje da je povezan s Muhamedom Emvazijem, ekstremistom Islamske države poznatijim kao "Džihadi Džon", koji je navodno ubijen u američkim vazdzšnim napadima pre nekoliko dana.

Taj zvaničnik je tražio da ne bude imenovan pošto nije ovlašćen da javno govori o istrazi.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Uhapšen izbeglica koji je znao za napad u Parizu

Izvor: Akter, 16.Nov.2015

Nemačke vlasti su danas saopštile da je u toj zemlji uhapšen jedan tražilac azila iz Alžira, koji je navodno rekao drugim izbeglicama početkom prošle nedelje da će se u Parizu dogoditi bombaški napadi.."On je navodno pre desetak dana, u nedelju ili ponedeljak, rekao drugim izbeglicama da će...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.