Nejmarov svet

Izvor: Sportske.net, 26.Sep.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nejmarov svet

Protiv njega u pesku niko nema nikakve šanse, Kavaniju su to poslednjem javili. Jer, ova priča ima malo veze sa igrom, više sa svetom u kome se svi klanjamo zlatnom teletu. Doduše, u Parizu to rade iz političkih razloga...

U ovoj igri u pesku gde se dva deteta bore za jednu igračku, Edinson Kavani je bio osuđen na propast.

Ne jer je pesak habitat Brazilaca i ne nužno, što Nejmar pravi svoj privatni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tim u zemlji u kojoj većina prezire fudbal, već jer je "Nej" unapred favorit u ovim igrama gladi.

Vidite, mnogo je teže postati Nejmar među 200 miliona Brazilaca, nego Kavani među 3.5 miliona Urugvajaca, to je početna prednost koju nikada niko neće izbrisati, kada se sudari sa takvim stvarima.

Zbog toga je savet jednog slavnog balkanskog trenera "da ti koferi uvek budu spakovani kada u timu imaš tri Brazilca", poput mantre, njihov dolazak za sve ostale znači nevolju.

Odmah na početku ove priče, Nejmar ne traži ništa što nije njegovo, bio to penal ili zamak u pesku, njemu je obećano u onim časovima kada je država Katar činila bukvalno sve da se dokopa najjačeg mogućeg diplomatskog oružja u letošnjoj krizi među braćom od nafte.

Što se njih tiče, obećali bi i Ajfelovu kulu, dešavalo se već da je neki prevarant proda naivnom turisti, Nejmar je sve, samo ne naivan, dobro je da nije u ugovor uneo restauraciju monarhije, umesto Lujeva, danas bi vladao Nejmar senior, iz senke kao kardinal Rišelje.

Bez zezanja, iza čitave prevare koja sa fudbalom ima malo veze stoji namera naftnog kraljevstva da svetu ponudi lice pin-up devojke, što Nejmar jeste u ovoj igri. Jer, hajde za trenutak da ostavimo novac koji je dobio, dok je još bio princ prestolonaslednik u Kataloniji, on je mnogo više zarađivao od Ronalda i Mesija.

Kako?

Naime, 60% njegovih primanja bili su vezani su za reklamne ugovore. Osim što se svet hrani novim licima, klinci, bilo da kupuju prve patike ili prvi brijač žele nekoga sličnog sebi na posteru. I to je Nejmar, tu se pitanje ne postavlja i sa terenom nema veze, sada se čeka samo da se pojavi nova fudbalska princeza.

Do 2022. te presudne godine u kojoj će to što je fudbal prodao dušu zarad novca doći na naplatu, Nejmar će biti kralj, lakše je stolovati u Parizu nego Barseloni, francuska prestonica nudi onu zavetrinu provincije u kojoj si lakše bolji od nekog drugog.

Nejmar je promenom kluba nahranio bukvalno sve podanike, nije da je njemu do novca, ali do krune jeste. To vam je bukvalno priča srpskih univerziteta, san o naučnoj karijeri ti sruši činjenica da te sistem stavi u položaj čekanja na biologiju, odnosno da profesor ode u penziju. Otišao sam daleko, ali ako oduzmemo taj akademski predznak, u ovom fudbalskom je isto, to da li će Mesi trajati još tri ili pet godina, zavisi od Lea, tu se Nejmar ništa ne pita.

I sa te strane, osim što su bisage njegove svite sada prepunjene, on je u pravu, nema šta da čeka.

Ni Kavani nije nevin u čitavoj priči, iako ga danas slikaju kao disidenta u brazilskoj diktaturi. Prvo, i on igra za novac i jedino novac, drugo, godinama se znojio u senci Zlatana Ibrahimovića, prošle godine postao glavni, niko sam ne silazi sa pozornice. Zbog toga njegov verbalni klizeći start Nejmaru prvog dana priprema znači samo jedno, "El Matador" je znao da je on taj koji će završiti kao bik u ovoj koridi.

To što ga ne zovu na rođendane, pa, mnogi su to osetili kao deca, ono kad te izopšte zbog popularnosti drugog lika, nemojte se smejati, Ser Aleks Ferguson je svojevremeno govorio da su fudbalske svlačionice obdaništa.

U ovoj pariskoj svlačionici nema nikoga sa toliko autoriteta da nacilja kopačkom Nejmara u slepoočnicu (zanimljivo, i Bekam je igrao u PSŽ), ali nema ni dovoljno istorije i iskustva u ovakvim slučajevima.

U Italiji bi verovatno Nejmar ostao rasplakan u pesku, postoje i dalje određeni kodeksi koji se poštuju. U nefudbalskom Parizu, nesimpatično, talentovano derište prosto mora da dobije svoje, obećano u trenutku nepažnje, ili prevelike želje da se završi posao.

Danas celo odeljenje zavisi od Nejmara, čak i Tijago Silva koji bi da produži svoje milionersko trajanje, iako se priča da bi se klub rado oslobodio njegove plate. Jednostavno, grupa počinje da liči na dominantnog pojedinca.

Zamislite utakmicu u kojoj neće igrati onaj čija je lopta i koji je uz to dobio fudbalski dar od Boga?

To drugari ne biva, Kavani će biti prinesen na oltar zlatnog teleta u koje gleda fudbalski svet.

I niko tu ništa ne može da učini...
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.