Nejmar može da napusti PSŽ samo uz obeštećenje od 150 miliona evra

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 19:09

Nejmar može da napusti PSŽ samo uz obeštećenje od 150 miliona evra

Fudbaler Pari Sen Žermena Brazilac Nejmar može da napusti klub iz Pariza samo uz obeštećenje od 150 miliona evra, prenosi španski sportski list As.

Nejmar ima ugovor sa šampionom Francuske do 30. juna 2025. godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

Francuski sportski list Ekip navodi da je brazilski fudbaler rukovodstvu "svetaca" poručio da želi da napusti klub u letnjem prelaznom roku.

"Vlasnici PSŽ-a poručili su Nejmaru da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može da napusti Pariz u bilo koji drugi klub, koji plati obeštećenje od 150 miliona evra. Ogromna cifra koju traže bogati vlasnici PSŽ-a znači da klub želi da zadrži svoju 'desetku' do kraja ugovora. Međutim, PSŽ je spreman da Nejmara pošalje na jednogodišnju pozajmicu uz obavezan otkup ugovora brazilskog fudbalera na kraju sezone", navodi se u tekstu Asa.

Nejmar je navodno bio zainteresovan za povratak u Barselonu, ali katalonski klub ne planira da angažuje brazilskog fudbalera.

Španski i francuski mediji podsećaju da u ovom trenutku iznos od 150 miliona evra mogu samo da plate klubovi iz Saudijske Arabije. Nejmar je stigao 2017. godine u PSŽ iz Barselone za 222 miliona evra.

On je za šampiona Francuske odigrao 173 meča i postigao je 118 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.