Navijači PSŽ-a u problemu sa zakonom zbog vređanja gradonačelnice Pariza

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 00:50

Navijači PSŽ-a u problemu sa zakonom zbog vređanja gradonačelnice Pariza

Gradska skupština Pariza saopštila je da će preduzeti pravne mere protiv dela navijača fudbalskog kluba Pari Sen Žermen.

Oni su gradonačelnici An Idalgo uputili seksističke i homofobne uvrede tokom prvenstvene utakmice.

Navijači su nezadovoljni pošto se Idalgo protivi da Pari Sen Žermen kupi stadion Park prinčeva.

Gradonačelnica će podneti tužbu u svoje ime zbog javnih uvreda, a cela stvar biće prosleđena Disciplinskom komitetu francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lige, dodaje se u saopštenju Gradske skupštine Pariza.

Navijači Pari Sen Žermena su istakli brojne transparente sa uvredljivim porukama upućenim gradonačelnici, tokom utakmice protiv Lila (3:1) u subotu na Parku prinčeva.

"Bez Pari Sen Žermena, Park više nema prinčeve", pisalo je na jednom transparentu.

"Idalgo ubija Pariz i njegovu magiju", navodi se na drugom transparentu, a uz to navijači su pozvali gradonačelnicu da podnese ostavku i uputili su joj seksističke i homofobne uvrede.

Predsednik Pari Sen Žermena Naser al-Kelaifi rekao je prošle sedmice da klub planira da napusti stadion, nakon što su gradski čelnici Pariza izglasali da Park prinčeva nije na prodaju.

Pari Sen Žermen je osnovan 1970. godine, a dve godine kasnije počeo je da igra na Parku prinčeva i imao je koristi od dugoročnog zakupa.

Klub, koji je u vlasništvu katarskog konzorcijuma, želeo je da kupi stadion, ali posle osam godina razgovora moraće da potraži novi.

Pari Sen Žeremen je uložio više od 85 miliona evra u troškove održavanja stadiona. Klub je naveo da će uložiti dodatnih 500 miliona evra u renoviranje kako bi se takmičio sa drugim evropskim klubovima na najvišem nivou.

Što se tiče homofobnih skandiranja, koja se često mogu čuti na utakmicama francuske lige, Gradska skupština Pariza saopštila je da je i dalje "mobilisana protiv svih oblika diskriminacije". Uoči utakmice protiv Lila, navijači obe ekipe su pevali pesme protiv homoseksualaca, a spiker je na stadionu apelovao da prestanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.