Nastavlja se obnova Notr Dama; sadašnja faza u obnovi katedrale smatra se vrlo opasnom

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 18:25

Nastavlja se obnova Notr Dama; sadašnja faza u obnovi katedrale smatra se vrlo opasnom

Radovi na obnovi katedrale Notr Dam u Parizu zbog požara koji je izbio prošle godine u aprilu ponovo su nastavljeni nakon pauze nastale zbog pandemije korona virusa, prenosi Asošiejted pres.

Demontiranje skela sa katedrale koje su postavljene pre požara otpočelo je danas.

Skele su ranije bile postavljene zbog radova na restauraciji zgrade, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sadašnja faza u obnovi katedrale nakon požara, koja podrazumeva demontiranje ovih skela, smatra se vrlo opasnom.

Skele su teške više od 200 tona i imaju preko 40.000 cevi, a smatra se da su se u nekim delovima otopile usled požara.

Očekuje se da će ova faza na obnovi Bogorodičine crkve trajati tri meseca.

Predsednik Francuske Emanuel Makron već je ranije najavio da je očekivani rok za završetak svih radova na sanaciji štete nastale u požaru - pet godina, što su mnogi ocenili kao nerealnu prognozu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.