Nakon tri dana u katakombama: Pariska policija spasila dva izgubljena tinejdžera

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2017, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon tri dana u katakombama: Pariska policija spasila dva izgubljena tinejdžera

Dečacima je bilo veoma hladno u trenutku kada su pronađeni, ali nisu pretrpeli nikakve povrede

Dvojica tinejdžera spaseni su nakon što su proveli tri dana izgubljeni u katakombama ispod Pariza, saopštili su francuski zvaničnici.

Portparol vatrogasne službe rekao je da su psi-tragači pomogli u pronalaženju dečaka uzrasta 16 i 17 godina tokom četvoročasovne akcije spasavanja.

Katakombe se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protežu u dužini od oko 250 kilometara ispod glavnog grada Francuske, a samo njihov manji deo je otvoren za javnost, prenio je "Bi-Bi-Si".

Teenagers rescued from Paris catacombs after three-day ordeal #pariscatacombs #paris https://t.co/aXu7VRggpj pic.twitter.com/z0COFitKI6

— Damn Well Hung (@ernstgraf) June 14, 2017

Entuzijasti se uvlače u tunele ilegalno preko tajnih ulaza i istražuju ih ili održavaju skupove.

Dvojica tinejdžera ušla su u katakombe u večernjim satima u subotu, 10. juna. Nije jasno ko je podigao uzbunu, ali je policija pokrenula potragu tri dana kasnije.

.

Paris catacombs: Missing boys rescued after three days https://t.co/3JeN3WI0rn pic.twitter.com/r7bLzaP2IW

— oddepia (@newstermer) June 14, 2017

U katakombama se nalaze kosti oko šest miliona ljudi, koje su ovde premeštene krajem 18. veka, kada su groblja postala pretesna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.