Najduži solo koncert svih vremena

Izvor: RTS, 19.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najduži solo koncert svih vremena

Novi svetski rekord u najdužem solo javnom koncertu od juče drži Kanađanin Gonzales koji je u Parizu neprekidno svirao 27 sati, 3 minuta i 44 sekunde.

Kanadski pevač i producent Gonzales oborio je u ponedeljak svetski rekord u najdužem trajanju jednog samostalnog koncerta, svirajući klavir i pevajući 27 sati, tri minuta i 44 sekunde.

Njegov poduhvat na sceni pariskog "Sine 13" teatra, započet u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u 23 sata, a završen nešto posle 2 sata ujutru između nedelje i ponedeljka, ubeležen je u Ginisovu knjigu rekorda, saopštio je njegov predstavnik za medije.

Gonzales (37) je oborio rekord koji je do tada držao Indijac Prasana Gudi. On je u decembru 2008. svirao 26 sati i 12 minuta.

Gonzalesov nastup bio je podeljen u deonice od po tri sata, razdvojene pauzama od 15 minuta, a Ginisova knjiga je odobrila i razmak između kompozicija od po 30 sekundi.

Kanađanin, koji živi u Parizu, sastavio je listu od 300 numera među kojima su bile Geršvinova "Summertime", "Baby One More Time" Britni Spirs, Betovenova "Oda radosti" i "Eye of the Tiger" iz filma "Roki 3".

Muzičar, poznat po saradnji sa pevačicama Fist i Pink, izveo je i nekoliko svojih kompozicija.

Inače, Gonzales, čije je pravo ime Džejson Čarls Bek, je pre godinu dana objavio šesti album pod nazivom "Soft Power".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.