Načelna podrška Kine reviziji klimatskih ciljeva

Izvor: EurActiv Srbija, 03.Nov.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelna podrška Kine reviziji klimatskih ciljeva

Predlog da se uvede mehanizam koji bi obavezivao zemlje u svetu da redovno revidiraju obaveze u borbi protiv klimatskih promena dobio je 2. novembra načelnu podršku Kine. To se smatra važnim korakom pošto je Kina do sada oklevala da prihvati tu mogućnost. Stručnjaci, medjutim, upozoravaju da će biti potrebno i da se Indija ubedi da to prihvati. Uvodjenje sistema revizije klimatskih ciljeva jedan je od ključnih elemenata sporazuma koji bi trebalo da bude sklopljen na konferenciji UN o klimi u decembru u Parizu.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Oland u Južnoj Koreji o klimatskim promenama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Nov.2015, 11:23

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas u Seulu da će podela zadataka i tehnologije sa zemljama u razvoju, poput Kine i Indije, predstavljati "uspeh ili neuspeh" međunarodne konferencije o klimi, predviđene krajem novembra u Parizu."Izazov konferencije u Parizu nije jednostavan, jer treba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.