NOLE U FINALU PARIZA: Đoković savladao Nišikorija, protiv Raonića za novu titulu

Izvor: Kurir, 01.Nov.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOLE U FINALU PARIZA: Đoković savladao Nišikorija, protiv Raonića za novu titulu

Prvi reket sveta će u nedelju od 15 časova u finalu igrati protiv Kanađanina crnogorskog porekla

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale poslednjeg Mastersa sezone koji se igra u Parizu. Prvi reket sveta je u dvorani "Bersi" u polufinalu savladao svog dužnika Keija Nišikorija iz Japana sa 2:0 (6:2, 6:3). Rival Đokoviću u borbi za novu titulu biće Kanađanin crnogorskog porekla Miloš Raonić. Taj duel na programu je u nedelju od 15 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Prvi teniser sveta Novak Đoković boriće se za finale poslednjeg Mastersa sezone protiv Japanca Keija Nišikorija.

Đoković je do polufinala turnira u Parizu stigao rutinskom pobedom protiv Endija Mareja (7:5, 6:2), dok je Japanac posle velikog preokreta savladao Davida Ferera (3:6, 7:6 (5), 6:4).

Prvi reket sveta ima protiv sebe tradiciju kada su u pitanju duelu protiv Nišikorija. Japanac je u tri dosadašnja okršaja slavio dva puta. Poslednji duel odigrali su u polufinalu ovogodišnjeg US Opena i Nišikori je slavio sa 3:1 (6:4, 1:6, 7:6, 6:3).

Pobednik ovog meča igraće u finalu protiv Miloša Raonića.

Duel iz "Bersija" možete pratiti uživo OVDE

TOK MEČA

1. SET

Đoković je poveo sa 1:0 na svoj servis. Nišikori je pokazao sjajnu defanzivnu taktiku, pa je srpski teniser imao prilično problema.

Nišikori se odmah revanširao i izjednačio na 1:1. Već u narednom gemu Đoković je snažnim servisima trasirao put do gema bez izgubljenog poena i poveo sa 2:1.

Prvi brejk u meču! Đoković je vezao tri poena i stekao veliku prednost. Dva odlična riterna srpskog tenisera. Na krilima prethodnog gema, Đoković je savršeno odservirao za prednost 4:1.

Đoković je imao brejk šansu za 5:1, ipak Nišikori je dobrim servisima vezao tri poena i smanjio na 4:2.

Fenomenalan tenis sa obe strane, ipak se zna ko je najbolji teniser - 5:2 za Novaka.

Drugim brejkom na meču Đoković stiže do prvog seta - 6:2 posle samo 28 minuta igre.

2. SET

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.