NOĆAS PET SAOBRAĆAJKI, POVREĐEN DEČAK

Izvor: Kurir, 23.Feb.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOĆAS PET SAOBRAĆAJKI, POVREĐEN DEČAK

BEOGRAD - Hitna pomoć je tokom noći na području Beograda obavila 108 intervencija, od kojih deset na javnom mestu, i u tom periodu dogodilo se pet saobraćajna udesa, u kojima je povređeno sedam osoba.

Dve osobe povređene su u saobraćajnoj nezgodi koja se jutros oko 6.56 dogodila u mestu Zaklopača kod Grocke, kada je putničko vozilo sletelo sa nadvožnjaka, rečeno je u Vatrogasno spasilačkoj jedinici Beograd.

U spašavanju i vađenju osoba iz vozila učestvovala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ekipa vatrogasaca, a povređenima je ukazana lekarska pomoć.

"Na Uglu Pariske i Kneza Mihajla, sinoć oko 21.10, dve osobe su povređene u saobraćajnoj nezgodi, a zbog zadobijenih povreda glave, grudnog koša i razderotina kolena, povređeni su zbrinuti u Urgentnom centru", rekla je portparol te zdravstvene službe dr Nada Macura.

Nešto posle 22 sata u ulici Petra Martinovića na Banovom Brdu dogodio se saobraćajni udes u kojem je 14-godišnji dečak zadobio kontuzionu povredu grudnog koša i prevežen je u dečiju kliniku u Tiršovoj, objasnila je dr Macura.

Ona je dodala da su zbog saobraćajnih nezgoda u ulici Kraljice Marije i na uglu Tošinog Bunara i Milutina Milankovića u Urgentnom centru primljene i dve osobe zbog povreda glave i bolova u vratu.

Hitna pomoć je u protekla 24 sata obavila 234 intervencija, od kojih 46 na javnom mestu, precizirala je dr Macura.

Lekarima su se najčešće javljali hronični bolesnici, astmatičari, srčani i psihijatrijski pacijenti, osobe sa hipertenzijom i temperaturom, rekla je dr Macura.

Dr Macura je savetovala starijim osobama i hroničnim bolesnicima da se ne udaljavaju bar tokom prepodneva dok ne prestanu snežne padavine, jer zbog klizavog tla postoji mogućnost ortopedskih povreda.

Dr Macura je preporučila i oprez u saobraćaju, adekvatno oblačenje, provetravanje prostorija i unošenje u organizam toplih napitaka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.