NEREDI U FRANCUSKOJ ZBOG KARANTINA: Sukob demonstranata i policije na ulicama Pariza (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2020, 21:01

NEREDI U FRANCUSKOJ ZBOG KARANTINA: Sukob demonstranata i policije na ulicama Pariza (VIDEO)

Stanari okolnih kuća kažu da je ovaj slučaj pravi primer policijske brutalnosti kojoj su izloženi pripadnici etničkih manjina tokom karantina.

U nekoliko četvrti Pariza izbili su neredi nakon napetosti izazvanih merama ograničavanja kretanja.

Snimci objavljeni na društvenim medijima prikazuju demonstrante kako bacaju razne projektile uključujući i pirotehnička sredstva te policiju koja odgovara suzavcem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i palicama s električnim nabojem. Na drugim snimcima mogu se videti zapaljeni policijski automobili i kante za smeće.

Beaucoup de tirs de feux d’artifices ce soir à #VilleneuveLaGarenne, des tensions en cours dans plusieurs quartiers, dans la banlieue nord notamment. pic.twitter.com/7sHxrs2WjF

— Taha Bouhafs (@T_Bouhafs) April 20, 2020

Nasilje je eskaliralo u mestu Villeneuve-la-Garenne severno od Pariza i nastavilo se u ranim jutarnjim satima u ponedeljak.

Nasilni protesti usledili su nakon što je otvorena istraga zbog događaja u kojem je 30-godišnji motociklist arapskog porekla teško ozleđen nakon sudara s neobeleženim policijskim vozilom.

Ça pete a #VilleneuveLaGarenne en ce moment même pic.twitter.com/j0Osfo7Jbl

— Taha Bouhafs (@T_Bouhafs) April 19, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.