NEOBJAŠNJIVO I NEOPROSTIVO Makronova reakcija zbog ubistva dečaka - na francuskim ulicama HAOS, policajac ga je ubio (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 15:03

"NEOBJAŠNJIVO I NEOPROSTIVO" Makronova reakcija zbog ubistva dečaka - na francuskim ulicama HAOS, policajac ga je ubio (VIDEO)

Iz francuske vlade su najavili pojačano prisustvo policije u Parizu i drugim velikim gradovima i pozvali na smirenost.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je jučerašnje ubistvo 17- godišnjaka od strane policije u Parizu "neoprostivo".

- Imamo jednog adolescenta koji je ubijen. To je neobjašnjivo i neoprostivo - rekao je Makron novinarima u Marseju.

Dodao je da ništa ne opravdava smrt mladog čoveka, pozvavši pravosudne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << organe da urade svoj posao.

U pariskom predgrađu Nanter sinoć su se dogodili neredi i sporadični sukobi između ogorčene omladine i policije, kao izraz rastućeg nezadovoljstva među građanima u lokalnoj zajednici zbog ubistva tinejdžera.

Iz francuske vlade su najavili pojačano prisustvo policije u Parizu i drugim velikim gradovima i pozvali na smirenost.

Francusko tužilaštvo je juče saopštilo da vodi istragu protiv policajca koji je juče ujutru u predgrađu Pariza ubio 17-godišnjaka, nakon što je mladić odbio da zaustavi svoj auto. U saopštenju se navodi da je policajac pucao na automobil, nakon čega je vozač preminuo od zadobijenih rana. Dodaje se da je jedan putnik priveden i ubrzo pušten, ali da policija nije uspela da kontaktira drugog putnika.

Kako se navodi, vozač je odranije poznat francuskoj policiji zbog toga što je odbijao da zaustavi vozilo.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen saopštio je da Generalni inspektorat nacionalne policije sprovodi istragu "kako bi se rasvetlile okolnosti ove drame".

Prošle godine, u Francuskoj je zabeleženo rekordnih 13 smrtnih slučajeva povezanih sa pucnjavom policajaca tokom regulisanja saobraćaja, a ove godine je reč o drugom takvom smrtnom slučaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.