NADBISKUP PISAO LJUBAVNICI, GREŠKOM POSLAO MEJL SEKRETARICI: Skandal trese katoličku crkvu - čeka se odgovor pape

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2021, 22:03

NADBISKUP PISAO LJUBAVNICI, GREŠKOM POSLAO MEJL SEKRETARICI: Skandal trese katoličku crkvu - čeka se odgovor pape

Pariški nadbiskup Mihel Aupetit podneo je ove nedelje ostavku papi Franji nakon što je u medijima objavljeno da je imao intimne odnose sa ženom, što je on kasnije kategorički negirao, piše Le Monde.

Magazin Le Point napisao je da je Aupetit godinama imao prisan odnos s jednom ženskom osobom te da je cela stvar izašla na videlo kada je sekretarici greškom poslao mail koji je bio namenjen njegovoj ljubavnici.

Biskupija je u četvrtak saopštila kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u ovom slučaju nije radilo "o romantičnom ili seksualnom odnosu".

- Priznajem da se moje ponašanje prema njoj moglo shvatiti dvosmisleno, odnosno kao da imamo intimnu vezu i seksualne odnose. No, ja to kategorički poričem - rekao je Aupetit za Le Point.

Zahtev za ostavkom "nije priznanje krivice, već gest poniznosti", istakla je biskupija i dodala kako je Aupetit podneo ostavku "jer shvata da bi ova situacija mogla uneti nemir među katolike u biskupiji".

Pitanje je hoće li papa Franjo prihvatiti njegovu ostavku, a njegov odgovor se može čekati i nekoliko nedelje.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.