Može li Evropa da odbrani svoje nebo?

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 18:06

Može li Evropa da odbrani svoje nebo?

Ministri odbrane i drugi predstavnici oko 20 evropskih zemalja održaće danas u Parizu konferenciju o tome kako bolje odbraniti evropski vazdušni prostor.

Tema razgovora biće borba protiv bespilotnih letelica i odbrana od balističkih raketa, saopštili su francuski organizatori, napominjući da je rat u Ukrajini pokazao važnost i efikasnost takve opreme.

Na agendi će biti i pitanje odvraćanja od nuklearnog naoružanja.

Francusko Ministarstvo odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije objavilo spisak zemalja koje će učestvovati na konferenciji, kao ni njihov tačan broj.

Jednodnevni sastanak održava se na marginama Pariskog aero-mitinga, najvećeg svetskog događaja fokusiranog na avijaciju i svemirsku industriju, koji se danas otvara.

Francuski predsednik Emanuel Makron održaće govor na zatvaranju konferencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.