Moskovisi želi da Italija izbegne sankcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovisi želi da Italija izbegne sankcije

Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi rekao je danas da će pokušati da izbegne da Italija bude sankcionisana zbog nacrta budžeta za 2019, i ponovio da ne postoje različiti aršini za Pariz i Rim.

"Radim na tome da Italija ne bude kažnjena. Imam nade", rekao je Moskovisi za RTL.

Prema njegovim rečima, vodi se "konstruktivni dijalog" da bi "Italija mogla da vodi politiku kakvu želi (...) ali da to >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << radi u skladu s propisima".

"Radimo pozitivno jer ne samo da ne volim dvostruke aršine nego ne volim ni nepravdu", naveo je evrokomesar, i negirao da je Francuska bolje tretirana iako je za 2019. predvidela budžetski deficit od 3,2 odsto, dok italijanski predlog iznosi 2,04 odsto.

Moskovisi je prošle nedelje zahtevao od Italije da preduzme dodatne korake u pogledu budžeta.

On je istovremeno objasnio, govoreći o francuskom slučaju, da je "privremeno, ograničeno i izuzetno" odstupanje od evropskog propisa kojim se budžetski deficit ograničava na tri odsto BDP-a "zamislivo".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moscovici želi da Italija izbjegne sankcije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Dec.2018

Evropski komesar za ekonomiju Pierre Moscovici (Pjer Moskovisi) rekao je da će pokušati izbjeći da Italija bude sankcionirana zbog nacrta budžeta za 2019. i ponovio da ne postoje različiti aršini za Pariz i Rim. "Radim na tome da Italija ne bude kažnjena. Imam nade", rekao je Moscovici za RTL. Prema...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.