Izvor: SEEcult.org, 23.Sep.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moneov opus u Parizu

Dosad najveća izložba velikog francuskog slikara impresionizma Kloda Monea (Claude Monet,1840-1926) otvorena je u Gran Paleu (Grand Palais) u Parizu, a predstavlja 170 radova nastalih u rasponu od 60 godina. Izložba je jedinstvena po razmeri - tako velika ekspozicija nije priređivana u Francuskoj već tri pune decenije. Moneova remek dela sabrana su iz različitih muzeja, galerija i privatnih kolekcija. Oko 50 slika ustupio je za tu izložbu Muzej Orsej, a ostale su pozajmljene iz najvećih privatnih i državnih muzejskih zbirki iz raznih krajeva sveta.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveća izložba impresioniste Claude Moneta otvorena u Parizu

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Sep.2010, 14:55

PARIS - Dosad najveća izložba velikog francuskog slikara impresionizma Claude Moneta (1840-1926) otvorena je u Grand Palaisu u Parizu, a predstavlja 170 radova nastalih u rasponu od 60 godina.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.