Izvor: Glas javnosti, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Dati na poslu pet dana nakon porođaja

PARIZ - Ministar pravde Rašida Dati preuzela je juče dužnost posle pet dana nakon što se porodila. Četrdesettrogodišnja ministarka će redovno obavljati svoje obaveze, kao što je ranije najavila, pošto se prošlog petka prvi put porodila i dobila ćerku Zoru.

Ova odluka izaziva različite reakcije u javnosti, od onih da je loša majka do onih koji u njoj prepoznaju ambiciju koja ju je dovela do jedne od najodgovornijih državnih funkcija. Datijeva, koja je jedan od simbola >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << politike „otvaranja“ prema manjinama predsednika Nikole Sarkozija, poreklom iz skromne porodice severnoafričkih imigranata, suočava se sa brojnim kritikama zbog reformi koje sprovodi u sudskom sistemu, kako i zbog dramatičnog stanja u zatvorima, gde je prošle godine zabeležen veliki broj samoubistava. Ona važi za jednog od ministara najbližih Sarkoziju, koji joj je, međutim, poslednjih meseci uskratio javnu podršku, što je podstaklo glasine da će izgubiti ministarsko mesto. Datijeva je kritikovana u medijima i zbog svoje sklonosti ka luksuznim markama u odevanju i skupocenom nakitu.

NJena trudnoća je dobila veliki publicitet, pošto je ministarka odbila da saopšti ko je otac njenog deteta. To je otvorilo prostor različitim nagađanjima, od kojih su najčešće pominjana imena bivšeg španskog premijera Hozea Marije Aznara, francuskog ministra sporta Bernara Laporta, ali i Fransoa Sarkozija, mlađeg brata šefa države, pa i samog predsednika.

Il y a beaucoup de candidats. Qui d'entre eux?

s'en fout qui est le pere,Rachida fait son boulot comme il le faut,c'est le plus important!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.