Mesi na krovu sveta, rekordna šesta Zlatna lopta

Izvor: RTS, 02.Dec.2019, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi na krovu sveta, rekordna šesta "Zlatna lopta"

Argentinac Lionel Mesi, na svečanosti u Parizu osvojio je nagradu "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera na svetu koju dodeljuje "Frans fudbal". Fudbaler Barselone rekordni šesti put osvojio je prestižnu nagradu, ovoga puta ispred Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda.
Mesi je "Zlatnom loptom" krunisao odličnu individualnu godinu u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je nagrađen i Fifinom nagradom za "najboljeg fudbalera godine", kao i "Zlatnom kopačkom" za najboljeg strelca u Evropi.

Mesi je u 2019. godini u svim takmičenjima ukupno postigao postigao 54 gola, zabeležio 23 asistencije i bio među liderima u ključnim dodavanjima, kao i uspešnim driblinzima.
Fudbaler Barselone šesti put je osvojio prestižnu nagradu "Zlatna lopta", čime je postao rekorder, ispred Kristijana Ronalda koji je osvojio jednu manje. 
Argentinac je vodio Barselonu do titule u domaćem prvenstvu, ali je njegov tim, zajedno sa njim, ponovo podbacio u polufinalu Lige šampiona, izgubivši od Liverpula, nakon velike pobede i preokreta engleske ekipe u revanšu.

Upravo je jedan od najboljih fudbalera Liverpula Virdžil van Dajk osvojio drugo mesto u trci za "Zlatnu loptu". Van Dajk je sa Liverpulom imao sjajnu godinu, u kojoj je osvojio Ligu šampiona i bio drugi u engleskom prvenstvu.
Treće mesto pripalo je fudbaleru Juventusa Kristijanu Ronaldu, koji se nije pojavio na ceremoniji u Parizu.
Ronaldo je sa Juventusom osvojio Seriju A, a u svim takmičenjima postigao je 34 gola, uz četiri asistencije.
Napadači Liverpula, Sadio Mane i Mohamed Salah zauzeli su četvrtu, odnosno petu poziciju. 
Mesi je prethodni put "Zlatnu loptu" osvojio 2015. godine, a prošlogodišnji osvajač ovog priznanja bio je Luka Modrić.
Fudbaler Juventusa Matijas de Liht proglašen je za najboljeg mladog igrača ispred Džejdona Sanča iz Borusije i Žoaa Feliksa iz Atletiko Madrida.

Za najboljeg golmana izabran je čuvar mreže Liverpula Alison Beker. Drugo mesto u toj kategoriji pripalo je golmanu Barselone Mark-Andreu ter Štegenu, dok je treći bio Ederson iz Mančester sitija.
Amerikanka Megan Rapino osvojila je "Zlatnu loptu" u kategoriji žena.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mesi osvojio Zlatnu loptu

Izvor: Beta, 02.Dec.2019

Fudbaler Barselone Lionel Mesi osvojio je večeras Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta u 2019. godini, u izboru renomiranog francuskog časopisa Frans fudbal.On je na ceremoniji u Parizu pobedio ispred defanzivca Liverpula Virdžila van Dajka, igrača Juventusa Kristijana Ronalda i napadača "crvenih"...

Nastavak na Beta...

Mesi šesti put laureat Frans fudbala

Izvor: Danas, 02.Dec.2019

Lionel Mesi je najbolji fudbaler sveta za 2019. godinu, rezultat je ankete Frans fudbala. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.