Merkelova nije trebalo da bude u Parizu, to je događaj za pobednike

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merkelova nije trebalo da bude u Parizu, to je događaj za pobednike"

"Nemačka kancelarka Angela Merkel nije trebalo da učestvuje na ceremoniji u Parizu na kojoj je obeleženo 100 godina od okončanja Prvog svetskog rata, jer je to bio događaj za pobednike", izjavio je lider partije krajnje desnice Alternativa za Nemačku (AfD) Aleksander Gauland.

- Ne možemo stavljati sebe u istorijsku situaciju koja jasno favorizuje pobednika i koračati uz francuskog predsednika Emanuela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Makrona do Trijumfalne kapije - rekao je Gauland.

Makron i Merkelova otkrili su juče ploču pomirenja nedaleko od šume Kompijen, gde je potpisano primirje kojim je okončan Prvi svetski rat.

Nova ploča postavljena je pored stare iz Prvog svetskog rata na kojoj piše "Kriminalni ponos nemačke imperije umro je ovde 11. novembra 1918. godine i uništio ga je slobodni narod kojeg su hteli da porobe".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AfD: "Merkel NIJE TREBALO da učestvuje na ceremoniji u Parizu"

Izvor: Blic, 11.Nov.2018

Lider krajnje desničarske nemačke partije Alternativa za Nemačku (AfD) izjavio je da nemačka kancelarka Angela Merkel nije trebalo da učestvuje na današnjoj ceremoniji u Francuskoj povodom obeležavanja stogodišnjice okončanja Prvog svetskog rata, "jer je to događaj za pobednika u tom ratu".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.