Izvor: B92, 05.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Uhapšen Ivan Delić

Podgorica -- Crnogorska TV Vijesti javlja da je uhapšen Budvanin Ivan Delić, koga su mediji povezivali sa više nerazjašnjenih ubistava.

U crnogorskoj policiji danas nije bilo moguće proveriti da li je Delić uhapšen, niti da li je za njim eventualno bila raspisana međunarodna poternica i po čijem zahtevu. U ambasadi Crne Gore u Parizu su saopštili da nisu obavešteni o tom slučaju. U srpskom Interpolu takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu želeli da komentarišu da li evenutalno Beograd stoji iza zahteva za hapšenje.

Javnost je za Ivana Delića, koga mediji povezuju sa kriminalnim krugovima, prvi put čula 2001. godine kada ga je Anketni odbor Skupštine SR Jugoslavije, na čelu sa tadašnjim liderom radikala Vojislavom Seseljom, osumnjičio za ubistvo Pavla Bulatovića, nekadašnjeg saveznog ministra odbrane.

Delić je kategorično demantovao te optužbe koje nikada nisu dokazane.

Mirko i Neda Šurina su Delića optuživali za smrt svoje dece, Darija i Marije, nevenčane supruge Ivana Delića.

Optužbe o tome kako on navodno stoji iza snažne ekplozije koja je razorila kuću Šurina u Budvi zvanična istraga nikada nije potvrdila.

Delić je više puta i sam bio meta nerasvetljenih atentata.

Prema pisanju medija, Delić je bio meta napada kada je 12. avgusta ove godine nepoznati napadač u bašti restorana "Palma" u Budvi usmrtio jednog i teško ranio drugog mladića.

Mladić je navodno ubijen greškom, a smrtonosni hici bili su namenjeni Deliću koji je sedio za susednim stolom. Delić je međutim, demantovao i te spekulacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mediji: Uhapšen Ivan Delić

Izvor: Kurir, 05.Sep.2008

PODGORICA, 5. septembra 2008. (Beta) - Podgorička Televizija Vijesti javila je danas da je u Francuskoj uhapšen Budvanin Ivan Delić, koga su mediji povezivali sa više nerazjašnjenih ubistava. U crnogorskoj policiji danas nije bilo moguće proveriti da li je Delić uhapšen, niti da li je za njim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.