McLaren P1 za Salon u Parizu

Izvor: AutoBlog, 18.Sep.2012, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

McLaren P1 za Salon u Parizu

Nakon što je pre nekoliko meseci predstavio MP4-12C Spyder, McLaren Automotive se priprema i za prezentaciju novog superautomobila. Britanci će naime na predstojećem Salonu automobila u Parizu predstaviti McLaren P1, predprodukcijsku verziju njihovog novog sportiste, čija će serijska verzija predstavljati "duhovnog naslednika" legendarnog McLarena F1.   Proizvodnja tog serijskog modela će početi u narednih 12 meseci. Naglasak i kod ovog modela je na što manjoj težini, ali McLaren ovom prilikom nije saopštio nikakve detalje, a to važi i za motor. Ipak, po nekim ranijim informacijama, novi McLaren će pokretati 3,8 litarski V8 motor, uz KERS sistem (Kinetic Energy Recovery System). Navodno će ubrzanje od 0 do 100 km/h iznositi 2,8 sekunde (neki izvori govore o 2,5 s), dok će se za zaustavljanje brinuti Brembo karbon-keramičke kočnice. Dakle, za sada samo slike, a zvanični podaci tek slede. Ivan Mitić – Autoblog.rs
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijera McLarena P1

Izvor: B92, 19.Sep.2012, 10:04

McLaren je na sajmu automobila u Parizu predstavio koncept P1. Reč je o automobilu čiji serijski model treba da bude dostojan naslednik legendarnog F1.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.