Marš u Parizu spojio nepomirljive neprijatelje

Izvor: Mondo, 11.Jan.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marš u Parizu spojio nepomirljive neprijatelje

Marš protiv terorizma, u znak sećanja na ubijene u terorističkim napadima izvedenim proteklih dana u Parizu, okupio je u glavnom gradu Francuske milion i po ljudi

Skup u Parizu okupio je i svetske vođe, uključujući i nepomirljive neprijatelje, koji su ovom prilikom, rame uz rame, predvodili građane.

Uz francuskog predsednika Fransoa Olanda hodali su nemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer Dejvid Kameron, a palestinski i izraelski lideri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mahmud Abas i Benjamin Netanijahu, ipak su išli razdvojeni.

U maršu su, između ostalih, učestvovali i ukrajinski predsednik Petro Porošenko i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, čije su zemlje u sporu zbog ukrajinske krize, preneo je AFP.



Skupovi u znak podrške borbi protiv terorizma i podrške Francuskoj održani su danas i u Londonu, Beču, Briselu, kao i u Njujorku.

Učesnici marša u Parizu su na početku minutom ćutanja odali poštu žrtvama terorističkog napada u kojem je ubijeno 17 ljudi, a zatim poveli građane, okupljene na Trgu Republike, u šetnju, a iz mase se orilo "Šarli, Šarli".

U napadu na redakciju satiričnog lista "Šarli ebdo" poginulo je 12 ljudi, prilikom otmice talaca u jednom košer supermarketu još četiri osobe i u odvojenoj pucnjavi u francuskoj prestonici jedna pripadnica policije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.