Izvor: Radio 021, 02.Feb.2021, 11:05

Mali o izgradnji beogradskog metroa: Pokrećemo višedecenijski san svih građana Srbije

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Parizu da će o detaljima projekta beogradskog metroa razgovarati sa predstavnicima kompanije "Alstom" i "Ežis rejl", kako bi krajem godine krenula izgradnja prve linije, saopštilo je ministarstvo.

Mali je rekao da će obići metro u Parizu i u Lionu, a tokom posete Francuskoj, delegaciji Srbije će biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa, a građani će, kako je podsetio Mali, moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da glasaju za model koji im se najviše dopada.

Vlada Srbije, Grad Beograd, kineska kompanija "Pauer Čajna" i francuske kompanije "Alstom" i "Ežis rejl" potpisali su u januaru Memorandum o razumevanju koji predviđa saradnju na projektu Beogradski metro.

"Mi ćemo do kraja godine zajedno sa predstavnicima kompanije Alstom pokrenuti višedecenijski san svih građana Srbije, a to je izgradnja beogradskog metroa. Sa predstavnicima ove kompanije razjasnićemo sve detalje projekta, obićićemo i metro u Parizu i u Lionu i razgovarati i sa predstavnicima Ežis rejla, tako da potpuno spremni krajem godine krenemo u izgradnju prve linije metroa", istakao je Mali.

Istakao je da ga posebno raduje što je mnogo francuskih kompanija zainteresovano da učestvuje u velikom broju projekata i celokupnom razvoju srpske ekonomije.

U delegaciji sa ministrom finansija su i ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JКP "Beogradski metro i voz" Stanko Кantar.

Autor: Beta, 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mit o beogradskom metrou aktivan pred svake izbore, Mali iz Pariza poručuje do „kraja godine“

Izvor: Luftika.rs, 02.Feb.2021

Priča o beogradskom metrou polako postaje predanje koje se prenosi sa oca na sina, pa evo sve do unuka.. Nema godine, a da se na ovoj temi ne pokušava politički profitirati. Naročito kada se približavaju gradski izbori. Svima su puna usta metroa, a osim onoga što je izgrađeno pre nekoliko decenija...

Nastavak na Luftika.rs...

"Metro u Lionu sličan budućem beogradskom"

Izvor: B92, 03.Feb.2021, 10:08

Ministar finansija Siniša Mali u poseti je Francuskoj, a danas je na redu bio obilazak Liona i tamošnjeg metroa..."Nastavljamo posetu Francuskoj dolaskom u Lion, gde smo jutros obišli i njihov metro, koji je po kapacitetu i veličini sličan budućem beogradskom metrou", napisao je Mali u objavi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.