Mali: Glasanje za domaćina Ekspa2027 21. juna; Svakako gradimo novi Ekspo u Beogradu

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 10:33

Mali: Glasanje za domaćina "Ekspa2027" 21. juna; Svakako gradimo novi Ekspo u Beogradu

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se 21. juna u Parizu glasati o organizaciji specijalizovane izložbe "Ekspo2027".

On je rekao i da se pored Srbije za domaćina te manifestacije bore i SAD, Argentina, Tajland i Španija.

Organizacija "Ekspa 2027" bila bi potvrda rezultata ekonomske politike Srbije, naglasio je Mali u izjavi za Tanjug i dodao da će se svakako u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << graditi novi Ekspo, pored Nacionalnog stadiona.

"U proteklim mesecima smo predstavili potencijal Srbije. Razgovarali smo sa gotovo svakom zemljom sveta. To je bila dobra prilika kako bi uspešno promovisali uspehe Srbije", naveo je je Mali.

Kaže da je velika borba i da se nada najboljim rezultatima, i ističe da će ako budemo domaćini "Ekspa2027" to biti kruna postignutih rezultata naše zemlje.

"Zamislite da od 2012. godine, kada je država bila na ivici bankrota, nakon 15 godina, pored ostvarivanja kontinuirano dobrih ekonomskih rezultata, budete domaćin specijalizovane svetske izložbe u kojoj će učestvovati preko 120 zemalja, a nekoliko miliona ljudi će posetiti našu zemlju", rekao je ministar.

Mali je istakao da će Srbija, pobedila ili ne u kandidaturi, izgraditi novi Ekspo centar, pošto je gradu neophodan veliki Ekspo za organizaciju velikih događaja. Mi i jesmo najveći i dominantni regionalni centar kada je ekonomija u pitanju i zato su nam, navodi Mali, potrebni objekti kao što je Sava centara i zato nam je potreban i moderan Ekspo centar da bismo imali šta da predstavimo i organizujemo u našem gradu.

"Već smo krenuli sa izgradnjom infrastrukture i za Nacionalni stadion i novi Ekspo. U narednim mesecima radiće se nasipanje zemlje, kanalizaciona i vodovodna infrastruktura, kao i saobraćajna petlja. Do kraja godine krećemo sa nadzemnim radovima na samom objektu Ekspa i Nacionalnog stadiona. To su ogromni novi infrastrukturni projekti", rekao je on.

Ističe da će taj deo Beograda potpuno drugačije izgledati nakon izgradnje novog Ekspa i Nacionalnog stadiona, u Surčinu.

"Te dve investicije otvoriće dalji razvoj dela Beograda iza Bloka 45. Očekujem da će veliki broj privatnih investitora graditi stambene i poslovne zgrade", rekao je Mali.

On je naveo da jedna investicija vuče drugu i podsetio da je to bio slučaj i sa projektom "Beograd na vodi". "Beograd na vodi je bio simbol napretka i nove i drugačije Srbije. Od najružnijeg dela Beograda napravili smo nešto lepo", kaže Mali za Tanjug.

On je dodao da se uskoro, nakon 50 godina, završava i železnička stanica u Prokopu i da će nova stanična zgrada biti otvorena u oktobru. Mali je rekao da je o toj železničkoj stanici govorio još bivši gradonačelnik Beograda Branko Pešić.

Takođe, rekao je da se nastavljaju radovi i na novoj beogradskoj autobuskoj stanici. Mali kaže da su radovi na izgradnji beogradskog metroa u toku, kao i da očekuje da se do kraja godine krene sa radovima na pojedinim metro stanicama.

"Suočavamo se sa brojnim pravnim i imovinskim problemima koje uspešno rešavamo", dodao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali: Glasanje za domaćina “Ekspa2027” 21. juna

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Jun.2023

BEOGRAD – Potredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se 21. juna u Parizu glasati o organizaciji specijalizovane izložbe “Ekspo2027”, kao i da se pored Srbije za domaćina te manifestacije bore i SAD, Argentina, Tajland i Španija. Organizacija “Ekspa 2027” bila...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.