Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2018, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron za godinu dana izgubio 20 odsto podrške

PARIZ - Gotovo 60 odsto Francuza nezadovoljno je politikom šefa francuske države Emanuela Makrona koji, godinu dana nakon što je izabran za predsjednika, uživa naklonost 43 odsto Francuza, pokazuju rezultati najnovije ankete.

Prema objavljenim rezultatima istraživanja koje je za francuski radio "RTL" i list "La Tribin" sproveo institut BVA, Makronu je popularnost opala za 20 odsto u roku od godinu dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Slika Francuske u inostranstvu i ekonomski pokazatelji su oblasti u kojima Francuzi smatraju da je akcija predsjednika Makrona bila pozitivna, dok s druge strane, imaju negativno mišljenje o svemu što se tiče svakodnevnog života građana, navodi "RTL".

Ipak, Makron se bolje kotira među sunarodnicima u poređenju sa svojim prethodnikom Fransoa Olandom, koji je godinu dana po dolasku na vlast bio 27 odsto nepopularniji nego na početku mandata.

Bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi je, pak, godinu dana nakon što je izabran za predsjednika, bio na gubitku od 25 odsto kad je o popularnosti riječ, podsjeća francuski radio.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Anketa: Makronu opala popularnost za 20 odsto

Izvor: B92, 05.Maj.2018, 00:15

Pariz -- Gotovo 60 odsto Francuza nezadovoljno je politikom šefa francuske države Emanuela Makrona...Makron godinu dana nakon što je izabran za predsednika, uživa naklonost 43 odsto Francuza, pokazuju rezultati najnovije ankete...Prema danas objavljenim rezultatima istraživanja koje je za francuski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.