Makron posle nereda: Izvukao sam lekciju

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 20:29

Makron posle nereda: Izvukao sam lekciju

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas da je toj zemlji potreban red i povratak autoriteta na svakom nivou.

Makron je to izjavio nakon nedavnih nemira širom Francuske izazvanih policijskim ubistvom tinejdžera u predgrađu Pariza.

"Lekcija koju sam izvukao iz ovoga je red, red i red", rekao je Makron, prenosi Frans 24.

On je osudio paljenje škola, gradskih skupština, teretana i biblioteka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom protesta protiv policijske brutalnosti.

"Red mora da preovlada. Nema slobode bez reda. Našoj zemlji je potreban povratak autoriteta na svakom nivou, počevši od porodice", naglasio je Makron.

Dodao je da je neophodno ulagati u omladinu "kako bi im se pružile alternative za demonstracije i nemire".

Tokom nemira širom Francuske zbog ubistva 17-godišnjeg tinejdžera alžirskog porekla u pariskom predgrađu Nanter, procesuirano je oko 1.300 ljudi, od kojih skoro polovina ima manje od 18 godina.

Frans 24 navodi da su najveći neredi u francuskim gradovima od 2005. pokrenuli društvenu debatu o zakonu i redu, rasizmu i policijskoj brutalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Francuskoj su potrebni red i povratak autoriteta" Makron izvukao pouku nakon nemira izazvanih ubistvom tinejdžera

Izvor: Blic, 25.Jul.2023, 00:50

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas da je, nakon nedavnih nemira širom Francuske izazvanih policijskim ubistvom tinejdžera u predgrađu Pariza, izvukao lekciju da je toj zemlji potreban red i povratak autoriteta na svakom nivou.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.