Makron će prodati Francusku FOTO

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 13:14

Makron će "prodati Francusku" FOTO

Francuski predsednik Emanuel Makron sastao se u Parizu sa Ilonom Maskom i pozvao izvršnog direktora kompanije "Tesla" da "rade zajedno".

"Hajde da radimo zajedno", objavio je Makron na svom Tviter nalogu, pored fotografije na kojoj se rukujue sa američkim biznismenom.

Uoči sastanka, Makron je rekao novinarima da će "prodati Francusku" u pokušaju da ubedi milijardera da locira "gigafabriku" električnih baterija u toj zemlji.

Portparol Jelisejske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << palate odbio je da komentariše ono o čemu se razgovaralo, piše britanski ''Telegraf''.

Mask je u sklopu turneje po Evropi, posetio Rim gde se susreo sa premijerkom Italije Đorđom Meloni i ministrom spoljnih poslova Antonijom Tajanijem.

Tesla već ima gigafabriku u blizini Berlina, gde je planirano da ove godine i proizvede 500.000 električnih automobila.

Zvaničnici u Španiji takođe navodno pokušavaju da ubede Teslu da izgradi fabriku u blizini Valensije.

Mask je govorio na tehnološkoj konferenciji ''Vivatech'' u izložbenom centru Port de Versaj u Parizu gde je ponovio svoju zabrinutost zbog opasnosti od veštačke inteligencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.