Makron Netanjahuu: Preseljenje Ambasade SAD u Jerusalim dovelo do pogibije ljudi

Izvor: Beta, 05.Jun.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron Netanjahuu: Preseljenje Ambasade SAD u Jerusalim dovelo do pogibije ljudi

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas posle sastanka s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom da je preseljenje Ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim izazvalo nasilje i da nije pomoglo mirovni process."Ako to dovodi do pogibije ljudi, to za mene nije radosna vest", rekao je Makron, preneli su izraelski mediji.Na zajedničkoj konferenciji za novinare s Netanjahuom, francuski predsednik je najavio da će Pariz pomoći da se reši humanitarna kriza u Gazi.On je rekao da Francuska deli zabrinutost Izraela zbog aktivnosti Irana na Bliskom istoku.Makron je naglasio važnost nuklearnog sporazuma velikih sila potpisanog s Iranom 2015. godine, ali je rekao da bi ga valjalo dopuniti dodatnim sporazumom na čijoj bi meti bio iranski program razvoja balističkih raketa.On je upzorio sve strane protiv eskalacije koja bi mogla dovesti do sukoba, pošto je Iran danas najavio da će obnoviti obogaćivanje uranijuma."Pozivam sve na stabilizaciju situacije", rekao je Makron.Netanjahu je izjavio da on nije tražio od predsendnika Francuske da se povuče iz nuklearnog sporazuma s Iranom. To su učinile SAD u maju, a i Izrael je kritičar tog dokumenta.Izraelski premijer je rekao da se razgovor u Jelisejskoj palati usredsredio na prisustvo Irana u Siriji. Razgovor je trajao sat i po navode izraelski mediji."Iran mora ...
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Francuska deli zabrinutost Izraela zbog aktivnosti Irana

Izvor: Blic, 06.Jun.2018, 00:13

- Francuska deli zabrinutost Izraela zbog aktivnosti Irana na Bliskom istoku - izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.