Makron 40. rođendan slavi u dvorcu

Izvor: B92, 16.Dec.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron 40. rođendan slavi u dvorcu

Pariz -- Predsednik Francuske Emanuel Makron proslaviće svoj 40. rođendan u luksuznoj palati dvorca Šambor južno od Pariza.

Makron, kojeg su kritičari okarakterisali kao "predsednika bogatih", otputovao je u Šambor sa suprugom Brižit i članovima porodice u petak na proslave organizovane povodom njegovog rođendana 21. decembra.

Francuski i predsednik i njegova supruga uplatili su odsedanje u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šambora sopstvenim novcem, dok njihovo obezbeđenje osigurava Jelisejska palata, pišu francuski mediji, prenosi "Politiko".

Oni će provesti vikend u smeštaju, a u palatu će otići samo u subotu kako bi prisustvovali večeri priređenoj u predsednikovu čast.

Uprkos skromnom izboru smeštaja, međutim, odluka francuskog "prvog para" da proslavu obeleže u Šamboru, velikom kraljevskom posedu sa raskošnim galerijama, izazvala je kritike u javnosti.

"U današnjoj Francuskoj, i od šefa države koji zna vrednost znakova i simbola, proslava njegovog rođendana u Šamboru nema nikakvog smisla", poručila je na Tviteru Marion Van Rentergem, novinarka i autorka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.