Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2021, 19:45

Madridska vatra zapalila Pariz - Mbape rekao Poketinu da neće da produži ugovor

Koliko istine ima u vestima koje stižu iz glavnog grada Španije?

Vest dana u Parizu je produžetak ugovora Pari Sen Žermena sa šefom stručnog štaba Maurisijem Poketinom, dok iz Madrida stižu informacije koje su pokrenule lavinu! Prema navodima madridskog dnevnika As Kilijan Mbape je odbio da produži ugovor s Pari Sen Žermenom što znači da bi mogao sledećeg leta da napusti Park prinčeva kao slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrač.

Le Paris Saint-Germain est heureux d’annoncer que Mauricio Pochettino et son staff sont désormais liés au club de la capitale jusqu’au 30 juin 2023. ✍️🔴🔵

Naravno, pod uslovom da su vesti iz Madrida tačne... Razlog zašto se ova informacija uzima s rezervom jeste što niko od francuskih medija nije došao do istog ili sličnog saznanja, već se svi pozivaju na madridski list. Kako se navodi, Mbape je odlučio da skrati odmor koji je dobio posle obaveza sa reprezentacijom Francuske na Euru i umesto u ponedeljak on se već u četvrtak vratio klupskim obavezama. S limitiranim opterećenjem, pošto je radio potrebne testove, analize i teretanu.

Sreda, 19.00: (1,47) Šerif (4,10) Alaškert (7,75)

Ono što je kasnije usledilo mnogo je više podiglo interesovanje javnosti jer je, navodno, Mbape po završetku svih obaveza imao razgovor s Poketinom. As tvrdi da isti nije trajao više od nekoliko minuta, a Mbape je u istom poručio da neće da produži ugovor s Pari Sen Žermenom! To bi samo stvorilo dodatni pritisak na klub da ga pusti godinu dana pre isteka ugovora i proda ga Realu kako bi zaradio bar nešto, jer sledeće godine Mbape bi mogao da ode kao slobodan igrač što će odgovorni na Parku prinčeva pokušati da spreče po svaku cenu.

Pomenuti izvor tvrdi da su odnosi između Mbapea i Poketina odlični, da je francuski as oduševljen radnim metodama svog šefa, ali da je jednostavno on doneo odluku da okrene list i započne novo poglavlje u karijeri. Poketino je, piše se, bio pun razumevanja za Mbapeovu odluku, mada je daleko od gotovog. Naime, sportski direktor Leonardo je odavno dobio glavni zadatak da po svaku cenu produži ugovore s dve glavne zvezde – Mbapeom i Nejmarom. Brazilac jeste javno poručio da nema priče o njegovom odlasku i da će da produži ugovor, čak su se pojavili i detalji novog ugovora, ali od ozvaničenja još nije bilo ništa. S Mbapeom je drugačija priča. On je u intervjuu za Ekip pre odlaska na Euro izjavio da želi da uzme vreme i dobro razmisli o svemu i da će konačnu odluku da donese pošto završi s reprezentativnim obavezama. Pod pretpostavkom da je As u pravu, Real ima otvoren auto-put za potpis jednog od najboljih mladih fudbalera današnjice.

Klub već namerava da obavi nove razgovore s igračem i ponudi mu potpuno nove uslove saradnje, ali je on spreman da nastavi da prati “mapu“ koju je “nacrtao“ pre više od godinu dana. A ona vodi upravo do Madrida. Ako ne ovog, onda sledećeg leta kada bude slobodan u izboru nove sredine. Zanimljivo, novi štoper PSŽ Serhio Ramos je pre samo nekoliko sati objavio fotografiju upravo s Mbapeom, mada to ne treba ništa da znači osim da se Francuz vratio klupskim obavezama.

😀 #IciCestParis @KMbappe @PSG_inside pic.twitter.com/IXtgEYIAC5

PSŽ će na sve načine pokušati da okrene priču na svoju vodenicu i baci na sto ponudu koja bi trebalo da natera Mbapea da još jednom dobro razmisli, ali ako ipak odluči da ode, realnije je da to bude narednog leta nego sada. Jednostavno PSŽ neće da dozvoli da se transfer dogodi sad, pogotovo jer će dobiti vreme da eventualno napravi preokret.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.