MUNĆAN POBEDILA NA MITINGU U BOSTONU

Izvor: Kurir, 13.Feb.2011, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUNĆAN POBEDILA NA MITINGU U BOSTONU

BOSTON - Srpska atletičarka Marina Munćan pobedila je danas na dvoranskom mitingu u Bostonu, postavivši novi državni rekord u trci na 800 metara rezultatom dva minuta, pet sekundi i 75 stotinki.

Nacionalni rekord Munćan je oborila posle 23 godine, odnosno prethodni je 1988. godine u Torinu postavila Olivere Stankov u vremenu 2:07,05 minuta.

Rezultat u Bostonu potvrda je dobre forme naše atletičarke pred dvoransko Evropsko prvenstvo u Parizu.

Prema oceni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Atletskog saveza Srbije, i naši ostali predstavnici su tokom vikenda na međunarodnoj sceni zabeležili vredne rezultate.

Troskokašica Biljana Topić i skakač u vis Miloš Todosijević su na mitingu u Atini zauzeli treće, odnosno prvo mesto rezultatom 13,83 metara, odnosno 2,15 metara.

Na mitingu u Budimpešti danas će na borilište izaći kuglaši Asmir Kolašinac i Milan Jotanović, Mihalil Dudaš će se takmiciti u tri discipline - 60 metara, 60 m prepone i skok u dalj, Ivana Španović će trčati na 60 i 60 metara prepone, Emir Bekrić na 400 metara, dok će Ivana Petković posle prošlonedeljnog obaranja državnog rekorda ponovo nastupiti u trci na 60 metara prepone.

Na startnim listama od srpskih atletičara prijavljeni su jos Goran Podunavac (60, 400 m), Slobodan Mirić (400 m), Aleksandar Krstić (800 i 3.000 m), Ivana Podunavac (60 m), Gordana Milojević (400 i 60 m prepone).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.