MNOGI SE VODE KAO NESTALI: Pariz i Moskva objavili tačan broj svojih državljana koji su ubijeni u Izraelu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2023, 07:24

MNOGI SE VODE KAO NESTALI: Pariz i Moskva objavili tačan broj svojih državljana koji su ubijeni u Izraelu

Rusija poziva na deeskalaciju, Makron podržao Izrael

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da su četiri Rusa sa izraelskim državljanstvom ubijena u zoni palestinsko-izraelskog sukoba, a da se šest Rusa vodi kao nestalo.

Napominje se da ruska ambasada u Tel Avivu i predstavništvo Palestinske nacionalne uprave u Ramali "preduzimaju sve neophodne mere da se rasvetli sudbina još šest Rusa, koji se vode kao nestali", preneo je Interfaks.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U saopštenju se još jednom pozivaju strane u sukobu da deeskaliraju nasilje i poštuju međunarodno humanitarno pravo, kako bi se izbjegle nove žrtve među civilnim stanovništvom.

- Najoštrije osuđujemo sve manifestacije ekstremizma, terorizma, uzimanja talaca, namerno stvaranje nepodnošljivih uslova za njihov život i druga nasilna dejstva prema mirnim građanima, uz neselektivnu upotrebu sile tokom vojnih operacija - navodi se u istom saopštenju.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je 13 francuskih državljana ubijeno u napadu palestinskih islamista Hamasa na Izrael 7. oktobra.

Makron je obećao da će učiniti sve da vrati kući 17 francuskih državljana čija je sudbina još neizvesna, preneo je Rojters.

U obraćanju koje je prenosila državna televizija, Makron je istakao da je Hamas "teroristička organizacija koja želi smrt izraelskog naroda". Ocenio je i da su jedini način za rešavanje krize bezbednosne garancije za Izrael i stvaranje palestinske države.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija pripremila nacrt rezolucije SB UN o palestinsko-izraelskom sukobu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2023, 05:39

Rusija je pripremila nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom se poziva na hitan prekid vatre u zoni palestinsko-izraelskog sukoba, proizilazi iz teksta u koji je agencija RIA Novosti imala uvid.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.