MASTERS PARIZ: Zemljak dobro PREZNOJIO Rafu za 1.000 pobedu u karijeri! Nadal PREOKRETOM sprečio SENZACIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 22:28

MASTERS PARIZ: Zemljak dobro PREZNOJIO Rafu za 1.000 pobedu u karijeri! Nadal PREOKRETOM sprečio SENZACIJU

Saznao protivnika u osmini finala.

Pakao je blaga reč, za ono što je Rafael Nadal prošao u šesnaestini finala Mastersa u Parizu, protiv zemljaka Felisijana Lopeza.

Španski obračun pripao je drugom teniseru sveta, koji je posle preokreta i dva i po sata provedenih na terenu "Bersija", na kraju savladao iskusnijeg prijatelja rezultatom 2:1 (po setovima 4:6, 7:6, 6:4) i zabeležio 1.000. pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u karijeri.

Lopez je sjajno otvorio meč i već u prvom gemu stigao do brejka - 0:1. Ostatak prvog seta predstavljao je odrađivanje posla za iskusnijeg Španca, pošto je do kraja sigurno sačuvao svoj servis i trijumfovao sa 6:4.

Da se Nadal dobro preznojio protiv nekadašnjeg saigrača iz Dejvis kup reprezentacije, koji ga je u međusobnim duelima dobijao četiri puta (naspram 10 trijumfa Rafe) govore i dešavanja u drugom setu, koga je odlučivao taj-brejk.

Rivali su igrali bez greške, poeni su se ređali kao na traci. Dva puta je drugi teniser sveta mogao do brejka, u četvrtom i šestom gemu, ali se iskusniji Lopez "izvukao" i naterao Rafu da u taj-brejku izjednači u setovima na 1:1. Odlučujući je bio sedmi gem, u kome je Felicijano pogrešio i Nadal poveo sa 5:3, ali je tek treću set loptu uspeo da realizuje, pa se krenulo ispočetka.

Nadal consigue su victoria número 1000 en el que probablemente sea el partido en el que más ha sufrido en esta atípica temporada, 4-6 7-6(5) 6-4 contra un gran Feliciano López. No tiene techo. Es el mejor. https://t.co/0cndUmcWZO

— David Pérez Merchán (@DPM99) November 4, 2020

Indisponirani Lopez pogrešio je već na startu, Rafa stigao do tri vezane brejk lopte i iskoristio već prvu, koja je i prelomila njihov duel.

U nastavku meča, Bik sa Majorke je sigurno držao svoj servis i, uz dosta prolivenog znoja, rezultatom 6:4 izborio ulazak u osminu finala.

Za plasman u četvrtfinale, Rafael Nadal će igrati protiv Džona Milmana, koji je nešto ranije priredio veliko iznenađenje, eliminisavši Hrvata Bornu Ćorića.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.