MAKRONE - U ZATVOR Haos širom Francuske! Hiljade demonstranata divlja na ulicama Pariza (VIDEO/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 21:21

"MAKRONE - U ZATVOR" Haos širom Francuske! Hiljade demonstranata divlja na ulicama Pariza (VIDEO/FOTO)

Protivnici zdravstvenih propusnica su protestovali krenuvši ka Vrhovnom sudu u Parizu, koji je danas ocenio da su zdravstvene propusnice i vakcinisanje zdravstvenih radnika po Ustavu zemlje.

Demonstranti su se okupili u blizini stanice "Port rojal", ali policija im nije dozvolila da se približe zgradi V. Među učesnicima su pristalice pokreta "Žuti prsluci". Publika skandira "Makrone, ne želimo tvoju zdravstvenu propusnicu!", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Makrone - u zatvor", prenose RIA Novosti.

Millions are taking to the streets in Paris, Nice, Montpellier, Nantes, Strasbourg, Reims, Toulouse, Marseille, and many more cities across France to protest against vaccine passports and forced mandatory vaccinations.

The global pushback is growing. Keep the pressure on. pic.twitter.com/P2Fvh7wzvP

— Sara Enini (@SanCatherina) August 5, 2021

Demonstranti su počeli da se okupljaju posle 16.30, nakon što je Vrhovni sud odobrio korišćenje sanitarnih propusnica za kafiće, restorane i tržne centre od 9. avgusta.

Pariz: Protivnici zdravstvenih propusnica započeli marš do Ustavnog suda Francuske, koji je prethodno odobrio korišćenje ovih propusnica za posete kafićima, restoranima i tržnim centrima.#kovid #healthpass

👇 pic.twitter.com/Gzv79yhJFQ

— Sputnik Србијa (@rs_sputnik) August 5, 2021

Bilo je i protesta u Marselju, gde je nekoliko desetina demonstriralo ispred Instituta univerzitetske bolnice protiv obavezne vakcinacije bolničkog osoblja, navodi novinar AFP -a sa lica mesta.

France:Marseille:Manif/Protest:5 August:🚩

By Healthcare staff against #ObligatoryVaccinations #Covid19.

Trad:Protestas de sanitarios contra la #VacunaciónObligatoria. https://t.co/UN0IItGmZ8

— Residents Corner (@ResidentsCorner) August 5, 2021

Francuski predsednik Emanuel Makron najavio je 12. jula nove restriktivne mere zbog pandemije. Predložio je proširenje važnosti sanitarnih propusnica. Ovaj dokument pokazuje da li je građanin već bio bolestan od kovida 19, ili je vakcinisan, ili je prošao negativan PCR test. Sada će propusnice biti potrebne za posete barovima, restoranima, kao i za putovanje vozovima na velike udaljenosti i avionima. Takođe, šef francuske republike najavio je obaveznu vakcinaciju za lekare i sve zaposlene u bolnicama i staračkim domovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.