MAKRON SPREMA ODGOVOR DEMONSTRANTIMA: Nema više TOLERANCIJE, staće na put HAOSU (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2018, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKRON SPREMA ODGOVOR DEMONSTRANTIMA: Nema više TOLERANCIJE, staće na put HAOSU (FOTO/VIDEO)

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da se današnji talas nasilja i vandalizma u Parizu ni na koji način ne može opravdati i da nema nikakve veze sa mirnim ispoljavanjem legitimnog gneva.

- Ništa ne opravdava napade na bezbednosne snage, pljačkanje prodavnica, paljenje javnih ili privatnih zgrada, pretnje prolaznicima i novinarima ili uništavanje Trijumfalne kapije - rekao je Makron na konferenciji za novinare u Buenos Ajresu, gde učestvuje na samitu G20. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Oni koji čine nasilje, istakao je francuski predsednik, samo žele da šire haos, prenosi Rojters.

This is not just about Macron. Or fuel taxes. This belies the true sense of people’s revolt beneath the surface in Western Europe. pic.twitter.com/J6229GoNrV

— Katie Hopkins (@KTHopkins) 01. децембар 2018.

- Oni izneveravaju ciljeve za koje tvrde da streme ka njima. Biće identifikovani i pozvani na odgovornost pred sudom zbog svojih postupaka. Uvek ću poštovati proteste, ali nikada neću prihvatiti nasilje - poručio je predsednik Francuske, prenose francuski mediji.

Makron je rekao da će sazvati sastanak visokih ministara čim se vrati u Pariz sutra ujutro, kako bi razgovarali o tome kako odgovoriti na nasilje.

Tokom današnjih protesta "žutih prsluka" zbog povećanja cena goriva i poreza, na kojima su se pojavili i izgrednici koji su pravili nerede, mnogi automobili su zapaljeni i prevrnuti, razbijani su izlozi prodavnica, uništavani ulični objekti...

Uprava pariske policije je saopštila da je, prema najnovijim podacima, 270 osoba uhapšeno na današnjim protestima u Parizu, dok je 110 ljudi povređeno, među kojima 17 policajaca, prenose francuski mediji.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.