Izvor: Piplmetar.rs, 01.Feb.2023, 19:31

Letonija razmatra da bojkotuje OI zbog Rusa

Letonija će razmotriti bojkot Olipijskih igara u Parizu sledeće godine ako sportistima iz Rusije i Belorusije bude dozvoljeno da učestvuju nakon ruske vojne operacije na teritoriji Ukrajine.
Mnoge vlade u Evropi osudile su nastojanje MOK-a da dozvoli ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče, a i Ukrajina je zapretila bojkotom Igara.
„Da se Olimpijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << igre održe sada i ruskim i beloruskim sportistima bude dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama, letonski tim ne bi išao na ovom takmičenje“, izjavio je predsednik Letonskog olimpijskog komiteta Žoržs Tikmers.
Tikmers je za Sovjetski Savez osvojio srebrnu medalju u veslanju na OI u Moskvi 1980, koje su mnoge države bojkotovale u znak protesta nakon što su sovjetske trupe izvršile invaziju na Avgan

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Letonija zapretila bojkotom Igara u Parizu ako Rusija i Belorusija budu učestvovale

Izvor: Danas, 01.Feb.2023

Letonija je danas zapretila da će bojkotovati Olimpijske igre u Parizu 2024. godine ako ruskim sportistima bude dozvoljeno da učestvuju u takmičenju tokom rata u Ukrajini i pozvala ostale zemlje da izvrše pritisak na međunarodna sportska tela.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.