Lekari o devojčici zbog koje je strepela Srbija: Sofija? Ni milijeg deteta, ni većeg borca!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari o devojčici zbog koje je strepela Srbija: Sofija? Ni milijeg deteta, ni većeg borca!

Nakon vesti da je Sofija stigla u Beograd, veliki broj prijatelja uputili su porodici Nikolić čestitke što je Sofija izašla kao pobednik.

Borba još traje, a oporavak tek sledi.

Primarijus Vladan Šubarević, načelnik ORL odeljenja Instituta za majku i dete kaže da su pre desetak godina devojčicu sa rascepom larinksa poslali u bolnicu "neker" u Parizu.

Isto su uradili i sa Sofijom. Tamo joj je prvi zahvat urađen sa 4 nedelje , dalje su se nizale operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i zahvati. bilo je teško svaki put, a devojčici je dva puta stalo srce, ali nije bilo oštećenja.

Prva operacija trajala je deset sati, druga 13, Sofija je 40 dana bila pod paraliticima, sedativima i intrubirana.

- Poslednjeg dana hospitalizacije, dolazilis u hirurzi, reanimatori, fizioterapeuti, sestre i plakali sa nama. mislili smo da su to surovi ljudi bez emocija, Sofija je i njih raznežila. Ni milijeg deteta, ni većeg borca, govorili su. Svako ko nam je pomogao ima razloga da se nasmeje, jer su spasili život jedne devojčice, a i moj, jer bez nje ništa nema smisla - kaže majka devojčice.

(Telegraf.rs/Blic)


Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.