Lavrov: Ukrajina treba da bude mirna država

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2014, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ukrajina treba da bude mirna država

06.06.2014. -

Ukrajina bi trebalo da bude mirna i stabilna zemlja, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u Parizu pre početka razgovora sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Sa svoje strane, Keri je naglasio da Ukrajina "nije pion u sukobu dve zemlje, već nezavisna suverena država". "Želimo da ona postane most između Istoka i Zapada," - rekao je američki državni sekretar. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

U tom smislu, Keri je istakao značaj ovog sastanka u Parizu, uoči 70- godišnjice iskrcavanja u Normandiji. On je izrazio nadu da će se nakon izbora novog predsednika u Ukrajini za Rusiju i SAD otvoriti mogućnost da učestvuju u obnovi ekonomskog potencijala zemlje.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Vitaliy Belousov    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov se nada da će SAD "uticati" na Porošenka

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2014

06.06.2014. -..Neke od nedavnih akcija SAD i Evropske unije - sastanak u okviru NATO-a, niz izjava lidera "sedmorke" - ne idu u prilog konstruktivnom dijalogu, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem..."Naprotiv, oni stvaraju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.