LAŽOVI! BBC priznao da je od radnika tražio da iskopaju dokaz o umešanosti Rusije u proteste u Francuskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAŽOVI! BBC priznao da je od radnika tražio da "iskopaju" dokaz o umešanosti Rusije u proteste u Francuskoj

Britanska medijska kuća BBC priznala je istinitost prepiske svoje novinarke o traganju za "ruskim tragom“ u demonstracijama "žutih prsluka“ u Parizu

- Pošto je ministar inostranih poslova Francuske javno komentarisao medijska pisanja o mogućem uticaju Rusije na proteste, potpuno je logično što je naš dopisnik proučavao i taj aspekt. Međutim, na kraju, u njenim reportažama nije uopšte pominjana moguća povezanost (protesta) sa Rusijom - navodi se u komentaru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << BBC.

Oni navode da se i dalje drže "principa nepristrasnosti i nezavisnog novinarstva".

BBC seeks to ‘prove’ Moscow link to Yellow Vest protests – leaked messages suggest — RT World News... #GiletsJaunes #YellowVests #YellowVestsUK https://t.co/MT4g4h5oME pic.twitter.com/iFVdbW6iP5

— Fouad Boussetta IMHO (@FouadBoussetta) 16. децембар 2018.

Ranije je novinarka ruske redakcije televizije BBC Olga Ivšina priznala da televizija od zaposlenih traži bilo kakav dokaz o "mešanju Rusije“ u proteste "žutih prsluka" u Francuskoj. Prema njenim rečima, potrebno joj je da "pronađe uglove" kako bi dokazala mešanje Moskve, jer "urednici zahtevaju krv".

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova pozvala je britansku javnost da oceni postupke televizije BBC, koja pokušava da pronađe "ruski trag“ na protestima u Francuskoj, kao širenje "lažnih vesti".

U međuvremenu,"Žurnal du dimanš", pozivajući se na neimenovane izvore, objavio je da francuske obaveštajne službe do sada nisu uspele da otkriju umešanost Rusije u organizaciju masovnih protesta u Francuskoj.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„UREDNICI ZAHTEVAJU KRV“: Bi-Bi-Si priznao autentičnost prepiske svoje dopisnice

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2018

Britanska medijska kuća Bi-Bi-Si priznala je istinitost prepiske svoje novinarke o traganju za „ruskim tragom“ u demonstracijama „žutih prsluka“ u Parizu Britanska medijska kuća Bi-Bi-Si priznala je istinitost prepiske svoje novinarke o traganju za „ruskim tragom“...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.