Kursevi autoriteta za profesore u Parizu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2009, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kursevi autoriteta za profesore u Parizu

U Francuskoj će prosvetni radnici uskoro moći da se upišu na "kurseve autoriteta" na kojima će učiti kako da održe pažnju učenika tokom nastave i da se odbrane od najnedisciplinovanijih đaka.

Francusko ministarstvo obrazovanja je već odobrilo prvu seriju od deset predavanja koja će biti održana u nekoliko škola u Parizu. Polaznici kursa će učiti kako da steknu poštovanje učenika i usklade disciplinu sa dijalogom. Dobiće savete i kako da održe mir i pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << učenika za vreme nastave, zainteresuju ih za njihov predmet i kanališu sopstveni bes pred nevaspitanim đakom.

"Najvažnija stvar je način na koji se izvodi nastava", kaže Sebastijen Kler, profesor istorije i geografije i jedan od pokretača ove inicijative.

"Učenik će više poštovati profesora koji mu pomaže da shvati i koji će podstaći njegovu znatiželju", istakao je on.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kursevi autoriteta za francuske profesore

Izvor: SrbijaNet.rs, 16.Dec.2009

U Francuskoj će prosvetni radnici uskoro moći da se upišu na "kurseve autoriteta" na kojima će učiti kako da održe pažnju učenika tokom nastave i da se odbrane od najnedisciplinovanijih djaka. Francusko ministarstvo obrazovanja je već odobrilo

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.