Kulibali kupio oružje u Belgiji

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jan.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulibali kupio oružje u Belgiji

BRISEL - Francuski islamistički napadač Amedi Kulibali kupio je u Belgiji većinu oružja koje je korišćeno u prošlonedeljnim napadima u Parizu, javio je danas flamanski list "Het Latst Nievs".

Kalšnjikov i raketni bacači koje su koristili braća Said i Šerif Kuaši u napadu na satirični časopis "Šarli ebdo" kupio je Amedi Kulibali  u blizini željezničke stanice Gare du Midi za manje od 5.000 evra, napisao je flamanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << list a preneo AFP.

Puška "Škorpion" koju je Kulibali koristio prilikom uzimanja talaca u jevrejskom supermarketu u Parizu, došla je iz Brisela, napisao je list citirajući dobro upućene izvore.

Belgijski  tužilac je odbio da komentariše ove navode.

Poznati trgovac oružjem iz Šarleroa južno od Brisela, koji se juče predao policiji, rekao je da je posljednjih mjeseci kontaktirao sa Kulibalijem, javila je belgijska novinska agencija Belga.

Prilikom pretresa njegove kuće pronađeni su dokumenti koji pokazuju da je Kulibali htio da kupi oružje i municiju, uključujući pištolj "Tokarev"  koji je koristio prilikom napada u supermakretu.

Flamanski dnevnik Standard napisao je da su tvrdnje da je Kulibali kupio oruže u Belgiji "ništa više od teorije"

Amedi  Kulibali ubio je u petak, 9. januara, četiri taoca u supermarketu u istočnom dijelu Parizu. On je, takođe, odgovoran i za ubistvo policajke izvršeno dan ranije u južnom dijelu Pariza.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Oružje koje su braća Kuaši koristila u napadu kupljeno u Belgiji

Izvor: Večernje novosti, 14.Jan.2015

BRISEL - Francuski islamistički napadač Amedi Kulibali kupio je u Belgiji većinu oružja koje je korišćeno u prošlonedeljnim napadima u Parizu, javio je danas flamanski list "Het Latst Nievs". Kalšnjikov i raketni bacači koje su koristili braća Said i Šerif Kuaši u napadu na satirični nedeljnik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.