Kriza košta Francusku 140 milijardi evra

Izvor: RTS, 20.Jun.2012, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza košta Francusku 140 milijardi evra

Gubitak francuske privreda od početka globalne ekonomske krize je 140 milijardi evra godišnje, saopštio nacionalni Zavod za statistiku.

Privreda Francuske je od početka globalne ekonomske krize svake godine imala je gubitak od 140 milijardi evra, objavljeno je u Parizu na osnovu podataka nacionalnog Zavoda za statistiku (INSEE).

U analizi INSEE se navodi da je francuski bruto domaći proizvod (BDP) u periodu globalne finasijske krize, započete krahom americke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << banke "Leman Braderz" u septembru 2008. godine, opao za više od tri odsto.

Od početka globalne recesije BDP-a Francuske je smanjen 3,1 odsto, a ne kao što je prethodno procenjeno 2,7 procenata, saopštio je nacionalnog Zavoda za statistiku , a prenosi portal Čelendžiz.

Analitičari nacionalnog Zavoda za statistiku naglašavaju da "francuska ekonomija nije još uvek počela da nadoknađuje izgubljeno tokom velike recesije."

"Gubici u privrednim tokovima Francuske tokom velike recesije nisu nadoknađeni, izuzev retkih primera. Dve godine posle izlaska (tehničkog) iz recesije francuska ekonomija se nalazi na nivou 2008, proizvodnja u industrijskom sektoru i dalje je za pet odsto niža nego pre izbijanja krize", tvrde analitičari nacionalnog Zavoda za statistiku.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francusku kriza košta 140 mlrd. EUR

Izvor: B92, 20.Jun.2012

Pariz -- Privreda Francuske je od početka globalne ekonomske krize svake godine imala je gubitak od 140 milijardi evra i oko sedam procentih poena rasta...Nacionalni Zavod za statistiku (INSEE) navodi da je francuski bruto domaći proizvod (BDP) u periodu globalne finasijske krize, započete krahom...

Nastavak na B92...

Francusku kriza košta 140 milijardi evra godišnje

Izvor: Kamatica.com, 21.Jun.2012, 15:36

Francuska ekonomija od početka globalne krize svake godine gubila oko 140 milijardi evra. Od početka recesije francuski je BDP smanjen za 3,1 odsto, a ne kao što je prethodno procenjeno 2,7 odsto, saopštio je Nacionalni zavod za statistiku (INSEE). Analitičari naglašavaju da francuska ekonomija...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.