Kreativna radionica Dame, gospoda i fini maniri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2018, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativna radionica "Dame, gospoda i fini maniri"

U subotu, 27. oktobra od 11.00 do 12.30 sati u Galeriji Matice srpske u okviru ciklusa kreativnih radionica za decu pod nazivom "Otkrivamo Englesku kroz umetnička dela", biće održana kreativna radionica "Dame, gospoda i fini maniri".

Kakvi maniri su krasili engleske dame i gospodu? Da li su za njih postojala neka posebna pravila ponašanja i gde su ona mogla da se nauče?

Odgovore na ova pitanja mališani će saznati posmatrajući sliku Save Šumanovića Engleskinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Parizu. Pored dama u elegantnim haljinama sa šeširima na glavama i lepezama u rukama, slikar je prikazao i njihovu decu svečano odevenu u košulje sa kravatama.

Na radionici ćemo otkriti da lu su se oni svečano obukli iz nekog posebnog razloga, ili je to bila njihova svakodnevna odeća, kao i da li dame i gospodu čini samo lepo odelo, ili su im potrebni i fini maniri.

U kreativnom delu radionice mališani će od glinamola napraviti svoje šoljice za čaj – omiljeni napitak engleskih dama i gospoda.

Radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.