Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2020, 16:24

Kralj bez milosti: Novak do 3. kola za manje od 90 minuta

Berankisu samo pet gemova

Surova partija teniskog kralja u Parizu! Nešto malo više od sat vremena igre bilo je potrebno Novaku Đokoviću da prođe do 3. kola Rolan Garosa.

Bila je to jedna od onih partija kao svetski broj 1 izađe na teren raspoložen da „pleše“ po terenu. Litvanac Rikardas Berankis nije znao šta ga je snašlo i maltene bez borbe je morao da spakuje stvari za odlazak sa turnira – 6:1, 6:2, 6:2.

Sve, apsolutno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sve je Đokoviću polazilo za rukom. A, nije morao mnogo da se oznoji. Utisak je da je sa pola snage deklasirao rivala, koji je samo u jednom gemu u celom meču uspeo da natera Novaka da igraju duže od šest poena.

Ni u trećem setu srpski as nije sklonio nogu s gasa, nije želeo da se na terenu zadržava ni minut duže nego što mu je potrebno za pobedu.

Novakov protivnik u 3. kolu biće Danijel Elhai Galan Riveros. Kolumbijac, 153. igrač sveta, koji je u glavni žreb došao kao srećni gubitnik iz kvalifikacija, napravio je danas iznenađenje pobedom nad Tenisom Sandgrenom i to u tri seta - 6:2, 6:2, 6:3.

Put do 3. kola izborio je Karen Hačanov, koji bi trebalo, po žrebu, da bude Đokovićev rival u 4. kolu. Rus je sa 3:1 u setovima savladao Jižija Veselog. Prošao je dalje i Grigor Dimitrov lakom pobedom nad Andrejem Martinom (3:0), a Pablo Karenjo Busta, koji je profitirao Novakovom suspenzijom sa US opena, srušio je sa 3:0 Gvida Pelju.

Za najveće iznenađenje dana pobrinuo se Roberto Karbaljes Baena, 101. igrač sveta, koji je u pet setova izbacio devetog nosioca Denisa Šapovalova. Meč je trajao četiri sata i 57 minuta, a na kraju je Španac visoko podigao ruke - 7:5, 6:7, 6:3, 3:6, 8:6. Njegov naredni protivnik biće Grigor Dimitrov.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Pariz,   Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.