Košarkašice Srbije STREPELE do poslednje sekunde, ali ipak idu u Pariz

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 08:05

Košarkašice Srbije STREPELE do poslednje sekunde, ali ipak idu u Pariz

Uzbiudljiv meč između Brazila i Nemačke je zavšen povoljno po izabranice Marine Maljković.

Košarkašice Srbije su se plasirale na Olimpijske igre u Parizu, uprkos porazu od Australije.

To se i dogodilo jer je Nemačka savladala Brazil sa 73:71 u poslednjem meču kvalifikacija.

Strepele su izabranice Marine Maljković jer je pobeda Brazila od sedam razlike mogla biti kobna. Kada je domaća selekcija videla da ne može to da ostvari onda su želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da odu u produžetak da bi tamo došli do te željene razlike.

Bila je i jedna komične situacija (sada nam je smešna, a moglo je biti i drugačije). Nemačka je imala plus jedan (Brazil nikako ne bi mogao da izjednači niti da za 30 sekundi postigne osam poena da dođe do prednosti od sedam) i želja je bila da se promaše bacanja, ali je jedna "bomba" od table ušla u koš, pa se tako ušlo u neizvesnu završnicu. Imao je domaći tim i loptu na četiri sekunde pre kraja, ali nisu došli u poziciju da šutnu za dva i počela je radost igračica Nemčke i Srbije koje su prošle zahvaljujući ovom rezultatu.

Ovo je treći put zaredom da srpske košarkašice nastupaju na OI.

Srpske košarkašice su 2016. u Riju osvojile bronzanu medalju, pet godina posle toga u Tokiju su igrale u polufinalu, a i ovog leta će biti u elitnom društvu.

Pored naše selekcije, tu su Francuska domaćin, Sjedinjene Američke države branilac zlatne medalje, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija i Kanada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.