Konvoj od 150 vozila jutros krenuo iz Pariza ka Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2022, 22:53

Konvoj od 150 vozila jutros krenuo iz Pariza ka Briselu

Konvoj od 150 vozila sa učesnicima protesta protiv kovid ograničenja napustio je jutros Pariz i uputio se u Brisel.

Belgijske vlasti su podsetile učesnike konvoja koji protestuju protiv vakcinacionih propusnica da je sutra zabranjeno demonstriranje u Briselu, preneo je francuski dnevnik "Figaro".

Briselska policija objavila je na društvenim mrežama uputstva na četiri jezika - francuskom, holandskom, nemačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i engleskom o zabrani demonstracija vozilima i savet da se u Brisel ne ide kolima.

Nameru da odu u Belgiju najavili su i pojedini učesnici sličnih demonstracija organizovanih u Hagu.

Premijer Aleksandar De Kroa savetovao je u petak demonstrante da odustanu od dolaska u Brisel.

"Onima koji dolaze iz inostranstva kažem: pogledajte pravila u Belgiji. Nikada nismo imali pravila koja su bila previše stroga i nemamo ih više. Zato se žalite kod kuće", rekao je on.

Na granici su planirane kontrole, a vozila koja dolaze u belgijsku prestonicu uprkos zabrani biće preusmerena, upozorile su vlasti.

Briselski aerodrom savetovao je putnike da sutra preduzmu mere predostrožnosti i da putuju vozom zbog straha da će pristupni putevi biti blokirani.

Univerzitetska bolnica u Briselu je sa svoje strane upozorila da bi pristup ovoj ustanovi mogao da bude otežan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KONVOJ OD 150 VOZILA KRENUO IZ PARIZA KA BRISELU: Belgijske vlasti podsetile učesnike da je zabranjeno demonstriranje u Briselu

Izvor: Blic, 13.Feb.2022

Konvoj od 150 vozila sa učesnicima protesta protiv kovid ograničenja napustio je jutros Pariz i uputio se u Brisel.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.