Kompletno ženska posada Er Srbije vozi putnike u Pariz

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompletno ženska posada Er Srbije "vozi" putnike u Pariz

Avion nacionalne avio-kompanija Er Srbija koji je danas poleteo za Pariz imao je kompletnu žensku posadu.

Ovaj posebni let, JU314, krenuo je iz Beograda za Pariz u 17 časova i pet minuta, s pilotkinjom Vesnom Aleksić i kopilotkinjom Mirjanom Stojiljković u kokpitu.

O gostima na letu brinuo se tim od četiri članice kabinske posade, koji su činile Mirjana Popović, vođa tima kabinske posade, i stjuardese >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Silvija Madić, Elena Ljubojević i Tanja Stanković.

"Ovo je prvi let sa isključivo ženskom posadom u devedesetogodišnjoj istoriji srpske nacionalne avio-kompanije", rekao je direktor Er Srbije Dane Kondić i istakao da se nada da će članice posade podstaći još žena iz Srbije da se opredele za karijeru u avijaciji.

Er Srbija snažno podržava načelo jednakih mogućnosti i pripadnice ženskog pola trenutno čine gotovo 49 odsto od ukupnog broja zaposlenih u okviru Er Srbije, Er Srbija Keteringa i Er Srbija Graund servisiz, piše u saopštenju Er Srbije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi let Air Serbia sa kompletno ženskom posadom

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2017

BEOGRAD - Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia obavila je prvi let u svojoj istoriji sa kompletno ženskom posadom...Ovaj posebni let - JU314, krenuo je iz Beograda za Pariz u 17.05 časova, sa kapetanom Vesnom Aleksić i kopilotom Mirjanom Stojilković u kokpitu - saopšteno je iz Air Serbia...O...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.