Keri: Da prestanu sukobi oko Donjecka i da se povuče vojska

Izvor: Blic, 15.Okt.2014, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Da prestanu sukobi oko Donjecka i da se povuče vojska

Državni sekretar SAD Džon Keri pozvao je danas, posle susreta sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim u Parizu, na okončanje sukoba oko aerodroma Donjecka na istoku Ukrajine, kao i na povlačenje ruske vojske iz te oblasti.

"Sukobi oko aerodroma Donjecka treba da prestanu, strana vojska treba da se povuče, a svi taoci treba da budu oslobođeni", rekao je Keri.

On je kazao da "suverenitet treba da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponovo uspostavljen duž granice Ukrajine i Rusije".

Uprkos primirju koje su sklopili proruski separatisti na istoku Ukrajine i vlasti u Kijevu početkom septembra, oko aerodroma Donjecka vode se svakodnevni sukobi dve strane.

Keri je rekao da se ruske trupe povlače iz Ukrajine i pogranične zone sa tom zemljom.

"Trupe se povlače, teška oprema treba da bude povučena, a granica treba da bude pod kontrolom i bezbedna", kazao je on, dan pošto je ruski predsednik Vladimir Putin saopštio da se ruska vojska razmeštena na granici s Ukrajinom vraća u svoje baze.

Keri je rekao i da međunarodna zajednica neće priznati nikakve referendume o nezavisnosti.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.