Kćerka Serža Lazarevića zatražila pomoć od Olanda

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kćerka Serža Lazarevića zatražila pomoć od Olanda

PARIZ - Diana Lazarević, kćerka Serža Lazaravića, otetog u Maliju 2011. godine, pozvala je danas predsjednika Francuske Fransoa Olanda da otkloni sve prepreke kako bi njen otac bio oslobođen, nakon što je u video snimku prikazan Lazarević kako traži pomoć.

Diana Lazarević je rekla da je bila šokirana video snimkom na kome je prikazan njen otac, koji navodi da je bolestan i smatra da mu je život u opasnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Kćerka otetog Francuza, koja će narednih dana biti primljena u Jelisejsku palatu, pozvala je Olanda da otkloni sve prepreke da bi njen otac što prije bio solobođen.

Ona je izrazila nadu da će to biti do Božića.

Zvanično, Francuska ne plaća otkup i ne praktikuje razmjenu zatvorenika, napomenuo je u septembru francuski predsjednik i dodao da neke treće zemlje mogu da prikupe novac da pomognu Francuskoj.

Serž Lazarević /50/ otet je 24. novembra 2011. godine u Maliju.

Islamistička organizacija "Al Kaida u islamskom Magrebu" /AKIM/ na internetu je objavila snimak zarobljenog Francuza Serža Lazarevića i Holanđanina Sjaka Rijkea, koji od svojih vlada traže da pregovaraju o njihovom oslobađanju.

Iz kancelarije francuskog predsjednika saopšteno je da su obavještajne službe potvrdile autentičnost snimka.

Posljednje pojavljivanje u javnosti Lazarevića bilo je u junu. Drugog Francuza Filipa Verdona, koji je otet sa Lazarevićem, ubili su otmičari na sjeveru Malija.

U drugom dijelu snimka prikazan je Holanđanin Rijke, koji je na silu odveden iz restorana u Timbuktuu u novembru 2011. godine, tokom putovanja kroz Saharu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.