Karla Bruni rodila devojčicu

Izvor: Studio B, 20.Okt.2011, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karla Bruni rodila devojčicu

Prva dama Francuske Karla Bruni porodila se sinoć oko osam sati i dobila kćerkicu, javili su francuski mediji, a preneo Rojters.

To je njeno prvo dete s predsednikom Francuske Nikolom Sarkozijem. Ovo je prvi put u modernoj istoriji Francuske da u vreme svog mandata jedan predsednik dobije dete, navodi britanska agencija.

Karla Bruni-Sarkozi je juče primljena u akušersku kliniku "La Miet" u centru Pariza, gde je došao i predsednik Sarkozi.

Veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << broj reportera i znatiželjnika okupio se u blizini klinike "La Miet", u 16. arondismanu, nakon što su mediji preneli da bi 43-godišnja prva dama Francuske trebalo svakog časa da se porodi.

Jelisejska palata odbila je da javno govori o rođenju deteta, koje 56-godišnji predsednik i njegova supruga smatraju privatnim događajem.

Inače, Sarkozi ima tri sina iz dva prethodna braka, a Karla jednog sina iz prethodne veze.

Direktor klinike je izjavio da će prva dama dobiti isti tretman kao i sve ostale majke koje su primljene u ovu ekskluzivnu medicinsku ustanovu koju već nekoliko dana obezbeđuje specijalni kordon policije.

Sarkozi jutros ponovo obišao suprugu i ćerku

Francuski predsednik Nikola Sakrozi napravio je pauzu u borbi za "spasavanje evra" kako bi u porodilištu posetio suprugu Karlu Bruni Sarkozi i novorođenu ćerku, prenosi Agencija Frans pres.

Devojčica je rođena sinoć, nakon čega je 56-godišnji predsednik došao na kratko da je obiđe, posle sastanaka u Nemačkoj o krizi u evrozoni, dok je rano jutros u poseti supruzi i ćerki ostao pedesetak minuta.

Jelisejska palata odbija da komentariše privatne stvari poput rođenja dece, tako da se za sada ne zna kada će se Sarkozijevi vratiti kući, kao ni ime deteta.

Nikola Sarkozi danas ima "gust" raspored i, kako prenose lokalni mediji, u porodilište je ušao sa hrpom zvaničnih dokumenata ispod ruke.

Na pitanje da li će rođenje devojčice uticati na predsedničke izbore u aprilu, ministar odrbane Žerar Longet rekao je da će "u svakom slučaju uticati na Nikolu Sarkozija. On je veoma srećan".

"Predsednik koji se dobro oseća u svojoj koži, ima jasne misli u glavi i životu je dar za zemlju", dodao je on.

Karla Bruni, 43-godišnja italijanska pevačica i supermodel, bila je poznata i pre nego što se udala za Sarkozija 2008. godine, tako da je rođenje njihove ćerke postalo vest broj jedan u celom svetu.

U Francuskoj, međutim, gde su ljudi navikli da su privatni životi političara privatni, događaj je privukao malo pažnje i listovi su ga jedva i zabeležili.

Za manje od pet godina, Sarkozi je postao prvi predsednik koji se razveo dok je bio na položaju, prvi koji se ponovo oženio i prvi koji je dobio dete.

Bruni već ima 10-godišnjeg sina iz prethodne veze, dok Sarkozi ima tri sina starosti između 14 i 26 godina.

Prva dama Francuske najavila je da će nastaviti pevačku karijeru posle rođenja deteta a sam Sarkozi najverovatnije neće uzeti dve nedelje odsustva koje je dozvoljeno u Francuskoj.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.